tisdag 28 juli 2020

SVT som nordkoreansk statstelevision













Utan att vara tillfrågad är jag med och betalar SVT via skattsedeln. Licensen är ju avskaffad. Tror det var den där miljöpartisten (de ställer bara till elände, grönfinkarna) Bah Kuhnke, okunnig som få andra statsråd och det vill sannerligen inte säga litet, som såg till det. 

Innan hon drog till EU-parlamentet och de riktigt stora köttgrytorna.

Jag saknar licensens spännande dagar. När lömiga kontrollanter i keps, grå överrock och med antenner fullt synliga smög runt för att avslöja smitare. En gång ringde det på hemma hos oss i Upsala.

Min dåvarande hustru öppnade oförsiktigt - det kunde ju vara Jehovas vittnen eller spritdoftande boknasare - utan att först se efter vem som stod utanför dörren: - Vi är här för att höra om ni betalt licensen. Hustrun: - Det vet jag inte. Det där sköter min man.

Elaka tungor påstod att kontrollen bara var för syns skull. För att skrämma licensskolkarna. Inte vet jag. Teknisk idiot som jag är. Men pirrigt var det. De kunde dyka upp närsomhelst, de däringa kontrollanterna. Men licensen kunde man skippa att pröjsa.

Det var då, det. Med riktiga journalister anställda på SVT - Radiotjänst som det hette för - som utförde sitt kritiskt granskande jobb. Nuförtiden bärs verksamheten upp av ideologiproducenter med uppdrag att försköna verkligheten.

Verkligheten i spåren av en vansinnig, ansvarslös migrationspolitik. 

De till journalister förklädda statstjänstemännen följer en pk-impregnerad code of conduct: https://web.archive.org/web/20170722155433/https://www.svt.se/svts/article5391394.svt/BINARY/Sverigespegling%20på%20SVT%20Nyheter.pdf


Snaggen reste sig på mig när jag uppmärksammades på detta dokument. Men blir jag egentligen förvånad? I ett värdegrundsimpregnerat land?

Dessa rader rann till när jag häromaftonen med ett halvt öra ofrivilligt lyssnade till ett nyhetsankare i Rapport som läste upp att Sverige klarat sig bättre ekonomiskt än andra europeiska länder under pandemin. Hur då bättre? Vilka indikatorer? Det fick vi inte veta.

Och det är inte första gången detta sker. Att de på SVT likt tv-hjon i diktaturer sitter och läser rakt upp och ner något som gynnar och stärker staten. Kunde vara Nordkorea. I detta fall med förmedlandet av obearbetade bulletiner direkt från Rosenbad. 

Magdalena Andersson torde ha smilat belåtet. Sossarnas kampanjstrateger gnuggat händerna. Rena propagandan på bästa sändningstid. 

Och för denna ideologiproduktion betalar jag skatt utan att ha något val. Kunde det inte vara som med kyrkan, möjligt att lämna SVT? 

2 kommentarer:

  1. Och varför har då ekonomin klarat sig bättre än andra, om det stämmer? Pga att myndigheterna sysslat med en cynisk högriskstrategi som haft som mål att få kunderna att så snabbt som möjligt åter kunna börja trängas i varuhusen?

    SvaraRadera
  2. Man vill att allt skall vara som vanligt igen. Tillväxt och materiell konsumtion. Business as usual.

    SvaraRadera