söndag 6 oktober 2019

Håll tyst, annars får du på flabben!










I onsdagsafton framträdde författaren och journalisten Lasse Åberg i Ungdomens Hus i Malmö. Han har blivit uppmärksammad och känd för sina avslöjande reportage om Malmö. I anslutning till dessa har han ställt frågan: Om Sverige blir som Malmö, hur blir det då?

Jag kan inte låta bli att höra en retorisk underton. Om Sverige blir som Malmö - det barkar åt skogen. Om det inte redan gjort det. Och vi passerat the point of no return.

Vi var en tämligen åldrad skara, jag tippar att nästan samtliga tillhörde lönearbetarnas och skattebetalarnas skara, som samlats för att lyssna till Åberg. Arrangör Kommunistiska Partiet som verkar att falla sönder inifrån. Migrationspolitiken en vattendelare.

Redan från början kändes det som om atmosfären i den syrefattiga lokalen var förstämd, uppgiven. En mörk, för att inte säga svart verklighetsbild skulle bekräftas, det anades. Så blev det.


Till slut brast det för en eldfängd man när en yngre förmåga försökte att idealisera Angered: - Håll tyst, annars får du på flabben! Hot är aldrig godtagbart. Men jag förstår honom. Ju längre aftonen led, desto mjäkigare blev det. 

Tyvärr även från Lasse som fångat samtidens olycksbådande tendenser så bra. Men han började låta försiktig, reserverad.  

Jag höll tyst, kände mig i likhet med övriga mötesdeltagare uppgiven och vanmäktig. Vad som denna afton efterlystes, men saknades, var svar på frågan vad göra åt sakernas tillstånd. 

Vi sitter med konsekvenserna av en vansinnig, tygellös migrationspolitik. Det har vällt in människor. Många direkt fientliga mot oss som står för notan. Vad borde göras?  

Om Åberg skulle lämna sin roll som oberoende och opartisk journalist, skulle han behöva föreslå ett omedelbart "flykting"-stopp under överskådlig tid. Blott 7 procent är för övrigt flyktingar i FN:s mening.

Vidare en repatriering av syrier. Skyddsbehov föreligger inte längre.  

Krav på arbetsinsats för socialbidrag. I Sverige har alltid arbetsfilosofin - arbeta och gör rätt för dig, ligg inte samhället till last - varit vägledande. Grunden för välfärdssystemet. Att betrakta migranterna som offer och hjälplösa är att beröva dem eget ansvar. 

Krav på att lära sig ordentlig svenska. 

Utvisningar vid grova brott. Även vid åldersbedrägerier. 

Parallellsamhällen, typ Tjärna ängar i Borlänge, måste med alla medel upplösas. Där har inrättats en somalisk "by" med egna lagar och regler. 

Utökat föräldraansvar för migrantungdomar som härjar i skolan och annorstädes. 

Skulle Lasse Åberg skriva en bok och föreslå allt detta, vore det slut på frilansuppdragen. Han aviserade en ny bok om barn och ungdomar. Kanske skall vi nöja oss med att han, som den journalist han är, kartlägger. Och inte kräva något mer av honom. 

Men vad måste vi kräva av oss andra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar