måndag 18 september 2023

Inte massinvandringen som är problemet

























Den hugade läsaren kunde tro, om han (eller hon, aldrig "hen"!) fastnar med blicken i rubriken, att Ekstrand fått hjärnsläpp och sällat sig till dem som på olika sätt målar upp SD som vårt största problem. Har samme man rentav drabbats av SD-tourettes som Magdalena Andersson? 

Även kallad "Mållösa" efter senaste botteninsatsen i riksdagen. En oppositionsledare som inget har att erbjuda, ingen egen politik. Alltmer strama käkar, mun som ett smalt streck.

Ingen fara, kära eventuellt oroliga! Varken hjärnsläpp eller tourettes hos Ekstrand! Så illa är det inte. Jag har "koll" - slarvig nutidssvenska för att försöka låta ungdomlig eller som en nyhetsuppläsare i TV4 - på karln. 

Han tänker snarare att nog kunde det "få" välla in människor i vårt land, "bara" de försörjde sig och uppträdde såsom vi andra alltid gjort. Men så är ju inte fallet. Vi "importerar" undergrävare av vårt samhällsskick. Vi är våra egna värsta fiender, kunde det drastiskt formuleras. 

Det som bekymrar Ekstrand är att det liberala samhällssystemet sedan länge är under attack. Med det alla grundvärderingar, för att inte säga värden, som skyddar den enskilde individen, dennes rättigheter. 

Medborgerliga rättigheter som vi - har uppfattat som självklara och orubbliga, skrivna i sten.

Den sekulariserade, liberala rättsstaten - där rättvisan är "blind" och icke tar snedvridande hänsyn av olika slag - hotas av ett alternativt rättsbegrepp som tar sin avstamp i religionen (islam) och klanen (större och viktigare än den enskilda individen).

Draghjälp ges av alla "wokare" som de kallas. De finns inom msm (main stream media), på universiteten och i statliga myndigheter. Till råga på allt även inom polisen.

Ekstrand börjar fatta, även om det klingar konspiratoriskt och förmodligen överskattande maktens intelligens och klarsyn, varför det i skolan nedmonterades allt vad bildning och kritiskt tänkande heter.  

De unga generationerna tränas inte i att tänka, de saknar därför argument, förmår inte att föra ett logiskt samtal. De uppträder istället affektivt och impulsivt. Låter känslorna styra. Är du för eller mot? Säger du ja eller nej till klimatet. Känn efter! 

Inte för inte är Greta Thunberg de ungas idol och härförare. Inte reflektera - demonstrera. Refugees welcome! Fridays for future. Skolstrejk för klimatet. Sök uppmärksamhet - inte eftertänksamhet. 

Den politiskt sluge Freddy Reinfeldt - med sitt nyspråkspåfund "jobbskatteavdrag" - visste vad han gjorde, när han uppmanade oss att öppna våra hjärtan. Huvudsaken att vi inte tänker, håller huvudet kallt. 

Ta ett fenomen som "influerare", Bianca Ingrosso och kompani. Med miljoner sig själva fördummande "följare" som köper de varor det görs reklam för, kopplat till Biancas livsstil. 

Förr var filosofer och författare våra influencers. Samtidens "inflytare" utgör ett tidsandans tecken i skyn.
 
Samma tidsanda skaver, framkallar samtidsolust. Ekstrand längtar tillbaka, han vill vända åter - ja, han vet att det är omöjligt. Till det samhälle och den tid som rustade honom för hans liv. 

I honom gnager hopplöshet: läget är bortom återvändo. Ekstrand lär personligen inte få uppleva historiens dom. Den torde inte bli nådig, borde inte bli det.

2 kommentarer:

  1. Förstår inte S att politisk realism på den kanten (efter det att C skrumpnat ihop) är någon form av SD-samverkan (samt bortstädning av en mängd mycket omhuldade liberala ståndpunkter för att detta ska kunna bli möjligt)?

    SvaraRadera