lördag 6 juli 2019

Sluta missbruka skattepengar på tok!














Mynak, akronym för Myndigheten för arbetsmiljökunskap, den tämligen nyinrättade statliga myndighet placerad i min hemstad som skall ta reda på vilka "friskfaktorer", Ylva Johanssons uttryck, som garanterar en god arbetsmiljö fick sannerligen ingen bra start. Snarare kunde inte vara värre. 

Redan efter några månader slutar medarbetare, omöjligt vara kvar i den usla arbetsmiljön. Det talas öppet om Sveriges sämsta arbetsplats. 

Medarbetarna skickar in protestlistor till ansvarigt departement. Facket, i vanliga fall tandlöst och liggandes lågt bakbundet av MBL och samförståndsanda, agerar. 

I och för sig är jag inte ett dugg förvånad. Generaldirektören, Ahmadi, har med sig i bagaget ett välförtjänt rykte från högskolevärlden om att vara auktoritär, för att inte säga en tyrann. Expert på dålig arbetsmiljö och usel behandling av medarbetare. 

Jag har redan frågat en gång: togs inga referenser på denne figur? Av vem i så fall, någon som ville bli av med honom? Eller var han just den Ylva Johansson ville ha? Herre, min skapare!

Man får inte vara dum för då kan man bli bas, brukade min morfar säga. Kortvuxna män är livsfarliga som chefer, visste han också. Själv högrest och grann. Gång på gång besannas också detta. 

Nå, chäfer går det tretton på dussinet. Sverige lider därför också av svår ledarskapsbrist. 

När det gäller den där myndigheten, så vaknar i mig den mycket hårt beskattade och allt ilsknare medborgaren, som dessutom senaste deklarationsåret åkte på en saftig restskatt. Jag vill inte att mina skattepengar ska avlöna sådana där figurer som Ahmadi, eller hålla liv i absurda organisationer. 

Enligt Expressen 6 juli skall medarbetarna på Mynak, låter som namn på en säl, nu kompetensutvecklas. I vad? Arbetsmiljökunskap

Man tror inte att det är sant. Är det 1 april? Lever jag i en satir av Myrdal? Han som skrev Myglaren och Karriär. Nä, verkligheten överträffar fiktionen. 

Lägg ned den där myndigheten. Sluta slösa skattepengar på tok. Sparka först generaldirektören.

Bild: En minister och hennes generaldirektör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar