söndag 19 maj 2019

Må bensinupproret växa till ett Löfvenuppror












På hemväg efter en tur till Berglunda kyrkogård tar vi efter lunch på Norra Berget i Sundsvall av från E4:n vid Harmånger. Väljer passande vägar för en okulär studie från bilfönstret av Sveriges bakfickor. Blicken blir snart modstulen. Tecknen kunde inte vara tydligare. En landsbygd under centralstyrd avveckling. 

Osökt går tanken till Lasse Molin. Eller Stig Claesson. Vemodets klarsynta landsbygdsskildrare.  

Signalerna från de i huvudstaden baserade, överbetalda politikerna i sin EU-impregnerade bubbla borde inte kunna misstolkas av någon som, till råga på allt ofrivilligt, finansierar deras hållande på. Låt dig inte luras! Ingen skall bo på landet. Vägrar man flytta på sig, får man skylla sig själv. Cynismen i svensk, samtida politik är markant. Vad det än gäller.

Bensinpriserna rusar i höjden. Landsbygdskommuners ekonomi faller sönder efter tvångsutplacering av migranter som inte kan försörja sig själva - aldrig kommer att göra det heller. Detta tilltag, detta övergrepp från en ansvarslös statsmakt. 

Var det hela skall sluta, det vet inte de som fattat besluten av ad hoc-karaktär - en myndighetsutövning som är ett enda stort skämt. (Ta bara den så kallade gymnasielagen.) Ibland tror jag att de ger fan i det. Bara de klarar sitt eget skinn. 


Hela Sverige skall leva! Heter det i den flotta retoriken. Sure. Reality speaks. Som alltid. Lyssna inte till politikerna, se efter vad som händer - och, ännu mer, inte. 


Löfven har tillsammans med ett pressuppbåd häromdagen knackat dörr i Gefle, inför EU-valet. Tyvärr inte min. Annars hade ett och annat sanningens ord uttalats. 

Men kanske Säpo informerat om vilka dörrar det inte borde knackas på. I reportagen i lokalpressen framställs de som öppnade för Löfven som lydiga, snälla fårskallar. Därmed har reportrarna gjort sin plikt. 

Läget blir bara värre och värre - medan Löfven, så fort han öppnar munnen, fokuserar på "högerextremister". 


En massinvällning som inte hanteras, den har gått över styr. Dödsskjutningar och kriminalitet. Barn och åldringar som rånas på öppen dag. Våldtäkter. Katastrofal bostadsbrist. Hemlöshet. Låga pensioner som alstrar fattigpensionärer, ett etablerat begrepp som normaliserar. Åldringar som far illa. 

Sjuka som inte får den ersättning de har rätt till. Vårdköer som växer. Ungdomars självmord  - i den nedbrytande känslan av framtidslöshet och uppgivenhet.  Uppräkningen kunde göras hur lång som helst. Men det finns gränser för vad man orkar ge ord åt. 

Bensinuppror? Självklart! Men det borde inte stanna därvid. Om det ändå vore startskottet för ett massivt uppror mot Löfven och kompani! Ett folkligt tåg till Stockholm. Ut med dem! Det borde vara nog nu. Det är mer än nog nu.


Men detta förslavade folk - mäktar det? Jag är tveksam. Kanske de snälla fårskallarna i min hemstad är representativa? Hemska tanke. Nu glömmer jag i hastigheten att reportagen från Gefle är redigerade av de statsvänliga medierna: folket skall framstå som korkat. 

Bevisa motsatsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar