fredag 31 maj 2019

Varför inte minska pensionen som straff?












John Cleese har retat upp de rättrådiga, de lättkränkta som älskar att rycka ut och fördöma och skapa nätstormar, i maybe the not so good old Britain anymore genom att tweeta att han inte är kulturrelativist. (https://www.sydsvenskan.se/2019-05-30/john-cleese-i-blasvader-efter-twitterinlagg) 

Förutom att han öppet - hörde ni, öppet?! - säger att han inte känner igen sig i London längre. Är det verkligen en engelsk stad? Denna brokiga, "mångkulturella" som de rätttrogna säger, stad.

Fy, fy. Inte ta ställning på det sättet, det vill säga fel ställning. Inte tala om verkligheten utan att först montera på sig de normkritiska, identitetspolitiska, kulturrelativistiska solglasögonen. Hur naiv får man vara? Silly walk? Nej, silly talk

Kan man inte avskeda den usle avfällingen på något sätt? Någon sanktion, något straff, måste väl ändå finnas att tillgå? 

Landsförvisning? Men tydligen bor han inte i England längre. Lyckosten har reskassan för att kunna röra på sig. 

Men, vad tror han, att han i egenskap av gammal, ikoniserad Monthy Python-medlem går fri? Att han kan tillåta sig vad som helst i det bistra åsiktsklimat som råder?

Varför kan han inte vara som Schyffert eller den där turkfödde "komikern" Özz eller vad han heter som ålderskränkte - jo, jag kan jag med - Janne Josefsson och sätta en ära i korkade uttalanden som faller de rättrådiga på läppen. Eller bara vara "opolitisk"? Snäll.

Själv är jag bortom avskedanden och bestraffningar, i rollen som anställningsfri. Lägg till chäfsfri - halleluja, Herren vare tack och lov. Om inte staten får för sig att ännu mer minska på den redan beskurna pensionen som straff. 

Mållgan, förlåt, Morgan kanske han heter, och det sorgliga gänget kan ju alltid åberopa den nya lag som är på gång som skall skärpa straffen för hot mot politiker. En lag som lätt blir en gummilag. Vilket kritiskt uttalande är inte ett förtäckt hot? 

Om jag skriver att jag inte känner igen mig i Sverige längre, massinvällningen har förändrat mitt land. Till det sämre. Ta bara stadsbilden i min hemstad Gefle, var är mitt igenkännbara Gefle? 

Och om jag skriver att jag är ingen kulturrelativist. Den kultur jag ansluter mig till - med komponenter som kristen, demokratisk och jämställd - är naturligtvis överlägen en barbarisk "kultur" som förespråkar sharia, hedersmord och kvinnoförtryck. 

Annars är jag ju inte riktigt klok. 

Kepsen av för Cleese!

Bild: Braastad, Aldun/TT Nyhetsbyrån




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar