torsdag 7 november 2019

Rör inte min julmust!















Det påstås att på IKEA bullas det upp och skyltas för stor "Vinterfest". Notera ordet. Inte "Julfest". Det får det inte heta, det är väl någon som riskerar att känna sig kränkt. Fråga mig inte vem eller varför, jag fattar snart ingenting. 

Jag blir alltmer avhängd från min knasiga samtid. Alla tecken på galopperande galenskap. 

Burkini och andra klädesplagg tillåts i vattnet i kommunala badhus. Även nära mig. Oavsett vad övriga badgäster tycker. (https://www.gd.se/artikel/insandare-det-ar-inte-trevligt-att-se-folk-bada-i-vanliga-klader)

Luciafirandet skall bort. Så alla föräldrar till förskolebarn som varje 13 december i ottan gläds i sina hjärtan: glöm det! Släng lussekronan och övriga attiraljer. Rättning i ledet!

Nationalsången kan inte sjungas i den mångkulturella skolan. Kan uppfattas som främlingsfientlig och islamofobisk. Gagna SD dessutom. Så Skolverket arbetar på att stryka den. 

Bort julafton. Lite svepande blir det dock med "vinterafton". Kanske lika bra ta bort "julafton" helt och hållet. Ut med granen innan den ens hunnit tas in. Tomteskägg bort. Det är ju vitt! Rasism! (Frågan är om jag inte borde färga min mustasch?)

Julmust? Som jag älskar. Skall den heta "festmust" i linje med det övriga tokeriet och den pågående utförsäljningen av traditioner? 

- Jag tror jag får något fel, skulle min salig morfar ha muttrat. Vad är det för tokland jag numera bebor? Och varför säger vi inte med kraft ifrån? Det nationella självföraktet förefaller gränslöst (sic!). Uppgivenheten bland oss urinnevånare. Hukandet.

Rör inte min julmust! Då jävlar! Vasa Bryggeri uppe i Njurunda utanför Sundsvall skall stå som tillverkare. De är överlägset bäst. (Deras Portello smakar för övrigt gudagott.)

Sockerfri must väljer jag numera. Så himla god. Till julskinka. INTE "festskinka"! Och SKINKA måste det bara vara på julen. Fattas bara. Ingen jul utan en rejäl och riktig skinka. 

Julmust även till pepparkakorna. BRUNA. Det ni, alla identitetspolitiker och rasifieringsexperter! Hörde ni?

PS. Hur länge får det förresten heta IKEA? Med associationer till Småland och Kamprad? Var inte han nazist? Ryck ut pk-are i denna humanismens - öppna edra hjärtan - stormakt! Vad väntar ni på? Tänk på alla som känner sig kränkta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar