torsdag 1 juli 2021

Löfven hade ett val
















Löfven skickar ett beklagande sms till den mördade - "avrättning" menade en kollega som fanns i närheten - polismannens familj. Varför struntade han inte i de väljarföraktande turerna runt tillsättandet av en "ny" statsminister och begav sig omedelbart till Göteborg? 

Han gjorde sitt val. 

Och det skrämmer mig. 

Denne mans, denne realpolitikers kallhamrade sinne, hans råa cynism och blinda maktberusning.

En österrikisk författare, Musil, skrev om "mannen utan egenskaper". Löfven är mannen utan politik. Löfven har ingen politik, ingen ideologi, inga idéer. Jag minns inte vem det var som för många år sen använde uttrycket "anti-politik". Det som Merkel har ägnat sig åt. Och Löfven.

Detta att ständigt reducera det som sker i Biskopsgården och annorstädes, ja - runt om i det av kriminalitet sargade landet - till polisiära frågor, när det är politiska. Varför fattades inte omedelbart ett beslut om utegångsförbud i Biskopsgården? 

Varför flyr Löfven undan sitt ansvar? Var är statsledningen? Jag har inte sett någon sådan värd namnet. Jag har hört tomma ord, till intet förpliktigande, till leda. Födande uppgivenhet. 

Det talas, icke minst från statstelevisionen, om "regeringskris". Om det är kris så är det en nationell sådan, en politisk kris. Och den har skapats av Löfven, Lööf och kompani. 

Kan det ha varit så att han inte vågade bege sig till Göteborg och möta folket ansikte mot ansikte? Jag tror inte det, folket låter honom hållas, muttrar men gör inget mer. Det var uppenbart viktigare att stanna i Stockholm och se till så att han får fortsätta att förstöra landet.

Det är inte de kriminella som är huvudproblemet, det är Löfven. 

2 kommentarer:

  1. I demokraturer är juridiken politiskt schack där makthavarna på förhand bestämmer vad som anses vara lämpliga motiv i känsliga ärenden.

    SvaraRadera