måndag 21 november 2022

Dags gå i ide











Sandviken drar ner på julbelysningen detta år. I SVT framträder kommundirektören, glömt hans namn men efternamnet lät taget, Knorrmyr eller något annat lika jolligt, och surrar om att stan vill vara ”solidarisk”. Med vem, undrar genast utflyttad brukspojke. 

Det vansinniga elprissättningssystemet? Skåningarna? Kraftbolagen?

Knorrmyr nästan darrar på rösten, påtagligt rörd över hur fina och ansvarstagande de är i gamla Viken. Jag har mer än en gång sagt att jag lämnat Sandviken men Sandviken har inte lämnat mig. Men det vete sjutton. Det finns gränser.

Rena natta. Jag höll tummarna för att anrika, farsans och mitt favoritlag, SIF skulle kunna ta sig upp i Superettan genom en bakdörr. När man oförlåtligt schabblade bort direktuppflyttningen. 


Men det förutsatte att konkande Östersunds FK, upp som en sol ned som en pannkaka, inte kunde hosta fram 10 miljoner. 


Men det lyckades man med - i sista stund. Fattar inte hur. Den riket runt ökände, för ekonomisk brottslighet dömde, Kindberg sitter väl bakom lås och bom? Sedeltrycker de själva på hemligt ställe ute på Frösön? 


Jag minns när jag föreläste om medborgarlön däruppe hos jämtarna, kan det ha varit i Krokom? Det var tider, det. Härliga tider. Eller inte.


Nu väntar ännu säsong för SIF i trökiga Norrettan, med alla dödgrävarlag som älskar när matcherna slutar 0-0. Ett par stjärnor, minst, hos rödvästarna är på utgående kontrakt, vill spela högre upp i seriesystemet. Så, goodbye till dem. Och hur ersätta dessa?


Brynäs har en "hållbarhetsdirektör", fråga mig inte varför. Han tillkännager att det obeskrivligt fula grå ställ som Brynäs spelat i ett par matcher ”inte landat bra". Nähä. Vad trodde kisen i sin enfald?


Men snön, däremot, den bara fortsätter att landa. I stora mängder. Tåg ställs in. Bussar kör fast. Lårbenshalsar bryts. 


Och nu har inrättats en gigantisk klimatfond av globaliseringens jetsettar som flög privatplan till Egypten för att frottera sig med varandra, var det hundra plan? Rena Band Aid en gång till. Tok, tok och ännu mera tok. Mina och dina pengar. Vi är inte tillfrågade, förstås.


Och i förmiddags föll de blågula i EM i curling, i Östersund av alla förbaskade ställen, mot klocklandet, som var ur-starka. Det gör mig ur-sinnig. Förlåt.


Dags gå i ide för Elakstrand. Han fixar inte dväljas i samtiden. Vintern blir lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar