fredag 17 december 2021

Inte ens hovnarren Sarnecki kan trolla bort detta










Fakta sparkar! För att citera nationalekonomen Gunnar Myrdal. (Bilden) Författare till Objektivitetsproblemet i samhällsvetenskapen (1969). 

Det statliga Brottsförebyggande Rådet, Brå, har offentliggjort en färsk undersökning som borde störa en hel del politiker med den förvrängda, ideologiskt färgade verklighetsuppfattning de försöker prångla på oss. 

Brå kan nämligen dokumentera att ungdomsbrottsligheten har fördubblats 2015-2019. (https://bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2021-12-15-ungdomsran.html. Vore man fyndig döpte man, dubbeltydigt, om rapporten till Svart på vitt. Motivering följer nedan.) 

Fenomenet är inte begränsat till storstäderna, utan utbrett över hela landet, utsattheten är nationell, liksom de styrandes maktlöshet, våldsmonopolet har i praktiken glidit ur myndigheternas kontroll, de kriminella härjar tillsynes fritt, laglösheten breder ut sig.

Jag får för mig att utredarna drar sig för att använda ordet förnedringsrån. Trots att fakta visar att en överväldigande majoritet av rånen medför svåra traumatiska konsekvenser för de drabbade, emedan grovt förnedrande inslag häftar vid rånen. Ungdomar skadas för livet.

Man skulle kunna tala om inverterad rasism, eftersom gärningsmännen, 15-20 år gamla, till en övervägande del är av vad Brå bestämmer som utländsk bakgrund. Och offren handplockas utifrån hudfärg (läs: vit). 

Vad säger Reinfeldt? Löfven? 2015 var ju det startår när våra hjärtan skulle öppnas, inga murar byggas, fritt fram att välla in för den som så önskade - refugees welcome! 

Det föreligger ett oomtvisteligt samband mellan invandring och brottslighet, även om många ifrågasätter att det skulle vara ett orsakssamband. 

Jag bara väntar på att få höra från den verklighetsfördunklande "vänstern" om "socioekonomiska förhållanden" som primär förklaringsfaktor. 

Jag menar att för att kunna driva den tesen måste ett longitudinellt perspektiv anläggas, det vill säga det aktuella tidsperspektivet är för kort.

Jag undrar ofta: var är föräldrarna, är förövarna samtliga föräldralösa? Alla är "ensamkommande barn"? Var håller mödrarna hus, vilket ansvar tar de för sina gangsters till söner? 

Låter de vildhjärnorna löpa vind för våg? Delar de, trots att de lever på ett välfärdssystem som de inte varit med och byggt upp, sönernas förakt för oss i ursprungsbefolkningen?

Och vad med fäderna, är de kriminellt belastade? Jag efterlyser en genealogisk undersökning, kanske finns redan en sådan hos Brå, annars hög tid. Tänk, o hemska förbjudna tanke, om vi måste börja tänka biologiskt och inte sociologiskt. Kultur och etnicitet som delar av det förra, därmed betraktade som nedärvda entiteter.

Tänka arv framför miljö. Därmed glömma välmenande, förhoppningsvis "förebyggande insatser" samt saft och bullar-kampanjer från polisen. 

Om än sociologiskt skolad och examinerad, tenderar jag nuförtiden mer mot det biologiska och nedärvda. (Lästips: Gunnar Adler-Karlsson, Ondskans biologiska ursprung, 2008.) 

Hör och häpna. Vi måste göra om de manliga förövarna, visste Morgan Johansson i SVT häromsistens, om vi skall få bukt med kriminaliteten. Menade han rentav genetisk korrigering?

Vad säger hovkriminologen Sarnecki om Brå:s undersökning? 

Bild: Wikipedia

4 kommentarer:

  1. I ny-vänsterns värld finns det väl utsatta områden där de som bor anses utsatta & vilket därmed tycks vara den stora förklaringen om någon undrar över saker.

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte hur vi svenskar hade betett oss om vi hade invardersts gång efter gång av olika främmande makter, i århundraden, våra naturtillgångar plundrats och folket slaktats? Att ha med sig det i sitt arv, fly och bo hos fienden för att alternativen är väldigt få. Vandra "på brustra drömmars boulevard". Om man dessutom kommer till ett land där man bara kan stava till HBTQ och diverse diagnoser. Där rätt eller fel på ett plan ej existerar, på ett annat plan är allt oliktänkade "fake news". Ett schizofrent samhälle om du frågar mig. Hur uppfattas det då inte av människor från helt främmande kultur? Är jag förvånad över att det ser ut som det gör? Nej. Kan jag moraliskt döma de enskilda individerna som hamnat i detta? Nej, inte det heller. Den liberala flyktingpolitiken kan man ha olika åsiker om, men knappast vårt moraliska ansvar för krigen vi på olika sätt är delaktiga i. För min del har vi skyldigheter. Problemet är att statsmakten monterats ner genom privativeringar och kommunaliseringar som gör att vi inte har förmåga att hantera några problem alls numera, varken de som är kopplade till att många ska integreras i samhället samtidigt eller andra problem som vi haft även med helt stängda gränser. Mina åsikter, i all ödmjukhet/Pedro

    SvaraRadera
  3. Överfalls ofta av den mycket mörka känslan att vi är beyond the point of no return. Ropar som en röst i öknen: var är motståndet? Är detta undergångsberättelsen från det uteblivna motståndets tid? De som kommer efter oss, vad skall de tänka? Varför lät vi det bara ske?

    SvaraRadera
  4. Lasse, det är väl ändå hoppfullt att tro och hoppas att de som kommer efter oss kommer att tänka, och kanske kanske tänka stort och döma oss hårt. I mina mörka stunder undrar jag om det kommer några alls efter oss, och om dom kommer - hur stor skada har vi åstadkommit på deras arv.../Pedro

    SvaraRadera