onsdag 25 november 2020

S skulle kunna sälja sin gamla morsa








I Gävle har man som pensionär kunnat åka gratis på bussarna mellan klockan 0900 och 1500 på vardagar. Med hjälp av ett gult kort (bilden). 

Nu föreligger ett förslag, det skall klubbas i kommunfullmäktige 30/11, att det skall kosta 280 kronor per år att skaffa detta kort. Det är en stor summa för alla som i Löfvens Sverige betecknas "fattigpensionärer". 

Ett ord som framkallar berättigad vrede eftersom det handlar om människor som arbetat hela livet, många av dem kvinnor (nota bene med en regering som skryter med att titulera sig själv "feministisk.) 

Människor som i avsaknad av bil, ofta med svårigheter att röra sig, behöver bussen skall nu straffas för detta. 

7,5 miljoner kronor "spar" den sittande majoriteten i Gävle, S tillsammans med Mp, C och L, in genom att beröva pensionärerna gratis bussresor. Ett struntsumma i en kommunal budget omslutande 6,3 miljarder. Det gör förslaget särskilt provocerande. 

Herregud, nog finns det bättre saker att "spara" in på än de gula korten! Den övergödda kommunikationsavdelningen till exempel som aldrig gjort någon människa glad eller lyckats visa att den överhuvudtaget måste finnas. 

När den väl stuckit ut har det varit genom sådant som omedelbart dragit löje över staden. Med den förre chäfen i spetsen. 

Kommunledningen anser sig dessutom ha råd med ett stort antal människor som lever på socialbidrag, försörjningsstöd på nysvenska, en brant stigande kostnad för skattebetalarna. Men man kan inte öppet skriva om detta, då stämplas man xenofob och rasist. 

Den stolta S-parollen Gör din plikt - kräv din rätt gäller uppenbarligen inte här. (Man kunde hävda att alla vi som gjort vår plikt och jobbat hela livet har rätt till det gula kortet utan att tvingas betala extra för det.)

I och med januariöverenskommelsen kan det inte bli tydligare att S gör allt för att behålla makten. Med hjälp av små partier som skaffat sig ett politiskt inflytande som inte på långa vägar står i proportion till deras storlek. 

Ett exempel de afghanska männen som nu i praktiken tydligen skall beviljas amnesti utan erforderliga asylskäl. Rättssäkerheten undermineras. 

S är beredda att sälja sin egen gamla (!) morsa om det skulle krävas. Löfven forsätter att trolla med truten genom att gång efter annan utstöta "det är inte acceptabelt" eller "det är inte okej" alltmedan samhället förfaller och gamla dör på eftersatta vårdhem. 

Han vet naturligtvis vad som sker i och med vårt land, tro inte något annat. Därmed framstår han som en ren och skär cyniker. 

Dessa som S med berått mod sviker, i det större sammanhanget är det gula kortet en bagatell, tillhör S väljargrupper. Jag skulle önska att de nästa gång de har chansen helt sonika vänder det (S)vekfulla partiet ryggen. Men jag är inte så säker på det. 

Folket hukar sig med lojalitetskopplet på.

lOm det ändå kunde börja dyka upp en massa grånade fripassagerare i Gävle som med Dario Fo utbrister Vi betalar inte! Vi betalar inte! Räkna med mig. 

6 kommentarer:

  1. Jag tror S är socialdarwinister numera. Om äldre slutar kosta tror jag inte S ser det som någon katastrof. Oviljan att ge de sämst ställda några extra små smulor ens i extrema samhällssituationer stödjer denna teori.

    SvaraRadera
  2. Så djävligt illa att ordförrådet av invektiv inte räcker till

    SvaraRadera
  3. Det är så skamligt att jag också saknar tillräckligt starka ord.

    SvaraRadera
  4. 30 år av "röd" nyliberalism har antagligen förändrat saker på djupet. Det handlar kanske inte längre om burgna eliters trötthet på välfärdsstat längre utan om att man börjat betrakta de resurssvaga & gamla likt tärande problem. Jag minns en kuslig berättad episod om nazitiden där anhöriga till handikappade fick hem sina släktingars urnor med aska tillsammans med "beklagande" brev om att de (typ) ramlat i trappen. I själva verket hade de gasats eller dödats med giftinjektioner.

    SvaraRadera
  5. Det ekar, som du är inne på, mycket obehagligt från förr: närande kontra tärande. Praktiken, verkligheten, talar. Även om retoriken försöker säga något annat.

    SvaraRadera