torsdag 17 januari 2019

Ett folk utan gula västar











Jag förväntade mig i min enfald, fast jag vid det här laget borde veta bättre, mer av en person som kallar sig vänster. Direkt beklämmande att bevittna Jonas Sjöstedts framträdande inför de samlade journalisterna, efter att V kommit till beslutet att stödja Löfven. Han hänvisade till en hemlig lapp innehållande en överenskommelse mellan honom och Löfven. Som ska garantera V "inflytande". Fan tro´t. 

Lappen vägrade han att visa. Finns den överhuvudtaget? Kanske blåljuger han om den, eller vad som står på den. Hursomhelst, ett större väljarförakt kan knappast uppvisas. Lägg till nonchalans gentemot de egna partimedlemmarna. De vänsterpartister som vill behålla sin heder och trovärdighet borde omedelbart lämna det ynkliga partiet. 

Innan V ännu en gång vek ner sig, och trofast som alltid gav sitt stöd åt storebror S, pratade jag med flera människor som inte trodde att de skulle göra det. "Jag sätter en femtiolapp på att man kommer att göra det", blev mitt svar. Jag hade gärna haft fel. 

Men erfarenheten talar sitt tydliga språk. S kan lita på V i alla väder. V ställer upp - utan att få något annat än i bästa fall smulor tillbaka. Vad är det för fel på det där partiet, dess behov av att förnedras och bespottas? Sadomasochism? 

Lööf, Björklund och kompani förväntar jag mig inget av. Skrupelfria yrkespolitiker. Cyniker. De gröna lika goda kålsupare. Vilket medfört att flera namnkunniga lämnar partiet. (https://www.svd.se/annu-en-mp-profil-hoppar-av-kappratt-at-helsike)

Dessa överenskommelser hit och dit i åskådardemokratins Sverige, överenskommelse ett ord som blivit något av ett mantra, demonstrerar den politiska kastens totala väljar- och folkförakt. Det kunde inte bli tydligare. Rösta edra dumhuvuden, sedan gör vi ändå som vi vill. Över edra huvuden. 

En konsekvens som redan kan avläsas är ett växande politikerförakt. (https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendet-for-politiker-rasar) Något samma politiker har förtjänat. Med råge. De får helt enkelt skylla sig själva. 

Med ett annat folk, associationen går genast till de gula västarna i Frankrike, kunde något hända. Men inte med detta förslavade svenska. Politikerna kan sova lugnt. Hur de förmår se sig själva i spegeln efter allt fulspel är en annan fråga. 

PS. Högersko till Lööf. Koppel till Sjöstedt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar