torsdag 23 januari 2020

Gråzoner och flygande universitet
















Inrikesminister Damberg har tydligen i något sammanhang talat om en framväxten av en "gråzon" i Sverige. Jag hörde det inte själv. Fattar inte riktigt vad han menar. Varken annars eller denna gång. Ett halt, undanglidande statsråd som alltid försöker att låta vuxen. 

I den grå zonen florerar grov kriminalitet och försvarar sig medborgare som svikna av staten och rättssamhället tvingats beväpna sig själva och ta lagen i egna händer? 

Jag tänker genast Sydafrika, med egen erfarenhet därifrån. Gated communities och beväpnade medborgare, framförallt jordbrukarna. Men inga sprängningar typ dem i Sverige. I kanske mer än ett avseende värre i Sverige än i Sydafrika. 

Förlamande tanke. Hur kunde det bli så här? Rättare sagt: hur kunde det tillåtas bli så här? Och hur kan det tillåtas fortsätta? Medan jag skriver detta har bilar stuckits i brand för andra natten i rad i området Sätra i Gefle. 

Nå, då har han inte helt gjort sig osynlig denne vattenkammade karriärist och apparatskij. Han som i likhet med husse låter kriminaliteten i Sverige framstå som en polisiär och inte en politisk fråga. I går afton i regional-tv intervjuades poliser, ingen politiker från Gävle.

Därmed är det bara att fortsätta agera för samhällsförstörarna. Det är ju inte blott hus som sprängs i luften av gatuterroristerna. Det är ytterst vårt samhällssystem. Grundstenar det har vilat på.

I praktiken demonstrerar dessa högavlönade politruker en isande cynism. Damberg, husse och kompani. Vad de än säger. De lämnar oss medborgare i sticket. Dambergs husse med sitt uttalande som blivit en klassiker: - Vi såg det inte komma. 

I Göteborg har inletts en sjuk rättsprocess mot Soffan, Ann-Sofie Hermansson. Anklagad för islamofobi av två islamister. Vinner de målet finns det snart bara en sak att göra för att kunna tala fritt med varandra. Bortsett från de sociala medierna. 


I privata lägenheter starta det som i Polen under militärdiktaturen gick under beteckningen flygande 
universitet. Kunna tala ostört. Bjuda intellektuellt motstånd. 

Bara man lyckas skydda sig mot avlyssning. Något som planeras utvidgas i Sverige. 

I USA ställs Trump inför riksrätt. Ilska utbröt när han i ett tal pekade på Sverige som ett avskräckande exempel. Men bara att skriva under på det. "Sverigebilden", som Dambergs husse säger. 

Och som skall vara positiv. Annars angriper Löfven öppet i systemmedierna enskilda opinionsbildare. 

Från internationell förebild till något avskräckande. Ett exempel det varnas för: - Akta så att det inte blir som i Sverige!

Bild: Bilbränder i Sätra, Gävle (Foto: Martin Broberg, MittMedia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar