torsdag 19 mars 2020

Toapapperlandet












Tio i sju härommorgonen, när jag sömndrucken beger mig ned till garaget för att köra ut Toyotan och skjutsa oss till sjukhuset, stöter jag ihop med en granne med en tom tygpåse i ena våfflan.

Han ser skuldmedveten ut, den alltid lika vänlige mannen. Lite jagad. Jag frågar honom vart han är på väg: - "Jag skall åka och handla."


Aha, det går upp ett ljus. Den arme mannen har fått för sig att han såsom sjuttioplussare i dessa det dödande virusets yttersta domedagar inte har tillåtelse att röra sig utomhus. En villfarelse som styr hans beteende. 

Vad är han rädd kan hända? Genom att han öppet demonstrerar att han inte är en rättänkande medborgare som lojalt lyssnar till myndigheternaAtt någon yngre förmåga, i detta redan åldersfascistiska land, spionerar runt hörnet? Och anger honom - till vem? 

På sjukhuset samspråkar jag med en vitrock som menar att det handlar inte om något virus, det handlar om ekonomi. Han presenterar en konspirationsteori med USA som den fula fisken, Kina och arabstaterna som offer.

Jag är, ursäkta att jag tillstår det, benägen att hålla med honom. 

Men, vänta nu. Kanske borde jag anmäla honom till sjukhusledningen för samhällsfarlig vilseledande uppfattning? Och samtidigt anmäla mig själv för att jag inte resolut motsade honom, omedelbart reste mig upp och pedagogiskt tvättade händerna med sprit.

Men anmäla mig till vilken instans? Myndigheten för samhällsskydd och beredskap? 

Man skulle, med paranoid läggning, kunna få för sig att Makten passar på att iscensätta ett lydnadsexperiment. Om jag inte visste att det svenska folket redan är hopplöst förslavat. Största beviset pensionssystemets försämring. Spiken i kistan. 

Utan protester. Den knutna näven kvar i fickan. 

Systemmedierna skrämmer, nu när börskurserna faller som en sten, upp folk med pensionsdelar i aktiefonder. Och alla bara hukar ängsligt i stället för att deklarera att nu är det ta mig fan dags att återställa det gamla goda ATP-systemet

Men det säger ingen. Och vi gammfolk tvingas hela tiden höra att vi är "köttberget". Tärande skröppel som förstör sjukvård och välfärd. En belastning för den migrationspolitiskt vidöppna nationen. Fram med ättestupan! 

Toalettpapper hamstras. Toapapperlandet. Tokland. 

Bild: Fina ungdomar som vet sin plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar